Agalara Geldik

Takip Edin

Agasal 7: İki Arada Sekiz Deredeyim



By  İkram     10:21:00    Etiketler:,,,,,,, 


Merhaba Agalarım. Sıradaki yazı hem okuyup hem çalışmak zor mudur sorusunu soran, üniversite okuyup aynı zamanda para kazanmak kolay mıdır diye düşünen tüm agalarıma gelsin. Kolay değil arkadaşlar bugün o kadar yorgun uyandım ki okula gitmemek gibi bir karar aldım. Son zamanlarda gerçekten yoğun bir tempo ile yaşıyorum ve artık burama geldi.



Her Allah'ın günü saat en az sabah yedide uyanıp hafta içleri okula ve işe, hafta sonları da sadece işe gidiyorum. Hafta içi saat birde okulum bitiyor ve çıkar çıkmaz iş yerine çalışmaya gidiyorum. İş çıkışı deseniz part time olmasına rağmen ya yedi ya da sekizi buluyor. Bir saat de Kadıköy'den Maltepe'ye ulaşım diye hesaplarsak eğer, eve gelişim saat sekiz ya da dokuz gibi oluyor.

Bir buçuk aydır bu tempo ile çalışıp kendimi yetişkinliğe hazırlarken aynı zamanda derslerime ve sosyal hayatıma şekil verme çabası içerisindeydim. İşe başlarken tüm sene böyle çalışabilirim diye düşünüyordum ama başladıktan bir ay sonra resmen mahvoldum. Her gün eve saat sekiz buçuk gibi gelmek ne demek abi ya. On ikide yattığımı farz etsek tam olarak üç buçuk saat evde zaman geçirmiş oluyorum. Bunun yarım saati zaten yemek yemeye gidiyor. Kaldı sana üç saat. Üç saatte arkadaşlarınla takılmak istersen onu da yapamıyorsun çünkü saat dokuz olmuş kimi nereden bulacaksın.

Öyle yavv okuyun okuyun arkadaşlar çalışmak çok zor. Maaşı da çok az zaten..

Şaka bir yana gerçekten okuyun. "Okuyarak bir yere gelinmiyor, işsizlik var veya ekonomi bok" gibi şeyler demeyin. Okumazsanız böyle bir iş sizi bekliyor çünkü. 42 günde sadece 2 gün tatil yaptım be abi. Tamam para kazanıyorum ve bu güzel bir şey ama her gün bu şekilde çalışılmaz. Düşünün okulda beş saat iş yerinde yedi saat evde üç saat zaman geçiriyorum. Sekiz saat uyku uyuyorum arta kalan bir saat de İstanbul trafiği falan herhalde.

Onu bunu boşverin de patrona işi bırakmak istediğimi söylediğimde hem sinirlendi hem de küstü resmen. Cidden iki gün konuşmadı benle doğru düzgün :D Çok komik ve bir o kadar trajik bir olaydı. Bir insan işi bırakmak istiyorum dedi diye trip yer mi ya. Neyse ki anlaştık gibi bu ayın sonunda ya da bi hafta daha sonra işi bırakıyorum. Paramı alır giderim agaa

Ah be acilen hayatımın güzel bir şirkette tercüman olarak işe başladığım bölümüne gelmem lazım ya. Ek iş olarak büromda sıkılırken okuduğum bir kitabı çevirmek ve çayımı yudumlamak istiyorum. Dudu peri Allah'ını seversen sar zamanı ileri

Kim bu İkram

Adım İkram, önceden buraya yaşımı yazıyordum ancak her sene değiştiği için şu anda 1999 doğumluyum demeyi tercih ediyorum. Marmara Üniversitesi'nde Almanca Tercümanlık bölümü öğrencisiyim. 2016'dan beri ara ara buraya bir şeyler karalıyorum ve senede bir bile olsa cebime para geçmesini sağlıyorum. Bana destek olmak isterseniz blogumu favorilerinize ekleyin de arada sırada açıp bakın, hangi konularda nasıl boş yapmışım.. Unutmadan bir de yorumlarınızı okumayı çok seviyorum. Her "yeni yorum bildirimi" geldiğinde kalbim pırpır atıyor haberiniz olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır