Agalara Geldik

Takip Edin

Gelecekte Ne Yapacağımı Bilmiyorum!



By  İkram     12:00:00    Etiketler:,,,,, 

Gelecek kaygısı hemen hemen herkesin içinde bir miktar vardır. Zamanımızın çoğunu geleceğimiz için hayıflanmakla geçirmesek de aklımızın bir köşesinde hep, bundan 10 yıl sonra olacağımız kişiye daha iyi bir hayat sunma düşüncesi bulunmaktadır. Bu bağlamda gelecek kaygısının oldukça normal bir düşünce olduğunu bilmeniz yararınıza olacaktır. Her ne kadar gelecekte ne olacağı, hayatın önünüze aniden çıkardığı bir takım sapaklara bağlı olsa da gelecekte ne yapacağınızı planlamak size gelecek kaygısından kurtulma konusunda yardımcı olabilir.


"Gelecekte ne yapacağımı bilmiyorum" diyen bir insan ilk önce kendisini tanımayı öğrenmelidir. Kendini tanıyan insan nelerden hoşlandığını veya nelerden hoşlanabileceğini az çok kestirebilir. Kendinize nelerden hoşlandığınızı sorun. Kitap okumak mı yoksa yazı yazmak mı? Müzik dinlemek mi yoksa şarkı söylemek mi? Neler sizi içinde bulunduğunuz sıkıcı ortamdan çekip huzur dolu bir evrene sokuyor. Gezmek, seyahat etmek, alışveriş yapmak ya da yemek yapmak. Her şey buna dahil olabilir. Eğer zevk aldığınız şeyler hakkında biraz kafa yorarsanız o konu ile ilgili bir çok meslek veya hobi bulabilirsiniz.

Gelecek kaygısının ilk aşaması gelecekte hangi mesleği yapacağını bilememektir. Nasıl geçineceğim nerede çalışacağım gibi düşünceler sık sık aklınıza geliyorsa, size verebileceğim tek tavsiye bu olursam en iyisi olurum dediğiniz mesleği seçmeniz gerektiğidir. Eğer hala aklınıza bir meslek gelmiyorsa, internetten meslek testleri yaparak kendinize en uygun mesleği arayabilirsiniz.

Eğer ileride olmak istediğiniz mesleği çoktan keşfettiyseniz ama hala gelecek hakkında bir endişeniz varsa kendinize bir kafa dağıtma aktivitesi bulmanız sizin için iyi olacaktır. Gelecek için fazla endişelenmek muhtemelen gelecek için fazla çalışmanızdan kaynaklanmaktadır. Bir sınava ne kadar emek harcar ve çalışırsanız o sınava girince o kadar stres olursunuz. Bu hep böyledir. İşinize veya çalışmanıza biraz ara verip nefes almalı ve dünyanın bu kadar stres edilmeyecek bir yer olduğunun farkına varmalısınız. Kendinize bir hobi bulun ve anı yaşayın. Bırakın 10 sene sonraki siz, kendi başının çaresine kendisi baksın.

Ayrıca size bu konuya benzer bir konu hakkında yazdığım bir başka yazıyı da okumanızı kesinlikle tavsiye ederim: Mutlu Olmak İsteyenlere

Kim bu İkram

Adım İkram, önceden buraya yaşımı yazıyordum ancak her sene değiştiği için şu anda 1999 doğumluyum demeyi tercih ediyorum. Marmara Üniversitesi'nde Almanca Tercümanlık bölümü öğrencisiyim. 2016'dan beri ara ara buraya bir şeyler karalıyorum ve senede bir bile olsa cebime para geçmesini sağlıyorum. Bana destek olmak isterseniz blogumu favorilerinize ekleyin de arada sırada açıp bakın, hangi konularda nasıl boş yapmışım.. Unutmadan bir de yorumlarınızı okumayı çok seviyorum. Her "yeni yorum bildirimi" geldiğinde kalbim pırpır atıyor haberiniz olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır