Agalara Geldik

Takip Edin

Fantastik Dizi Önerisi: The Originals



By  İkram     17:10:00    Etiketler:,,,,,,, 





Fantezi alanı ile ilgilenen herkesin, hayatında en az bir kere ismini duyduğu belli başlı diziler vardır. Bunlardan başında Supernatural, Teen Wolf, The Vampire Diaries gibi diziler geliyor. İlk iki diziden (yanlış hatırlamıyorsam) daha önce blogumda bahsetmiştim. Eğer önceki dizi veya film önerilerimi okuduysanız genel olarak uçmalı kaçmalı, fantastik yaratıklarla dolu dizileri/filmleri sevdiğimi biliyorsunuzdur. Bugün de size The Vampire Diaries'in spin off'u yani, o dizide çok sevilen konuk oyuncuların farklı başka bir dizi olarak ekranlara gelmesiyle başlamış seriyi, yani The Originals'i anlatmak istiyorum.


Türkçe ismi Kökenler (orijinaller) olan dizi, The Vampire Diaries ile aynı kurgusal dünyada geçiyor. Ancak TVD'yi izlemeyen insanlar da (mesela ben) bu diziyi rahatlıkla anlayabilmekte, çünkü TVD'den apayrı bir konusu var. Spoiler vermeyi sevmediğim için ilk olarak dizinin temelinden ve yaşadığı evrenden bahsetmek istiyorum. Daha sonra en sevdiğim karakterleri ve kişilik özelliklerini anlatıp yazıyı kısaca bitiririm.

Dizinin konusu 3 kardeşler ve bunların aile bağları ile ilgili. Bu üç kardeşler bundan 1000 küsür yıl önce Viking olarak doğmuştur. Anneleri zamanının en güçlü cadılarından birisidir. Babaları ise kabilenin reisidir. O zamanlar kurt adamlardan oluşan bir kabileyle savaş halinde olan Vikingler, kurt adamlara kıyasla güçsüz kalacağı için Cadı olan anneleri Esther çocuklarına ve kocasına ölümsüzlük büyüsü yapar. Ancak bu büyü tarihin en büyük ve karışık büyülerinden bir tanesidir ve ölümsüzlük, yanında bir bedel ile -yani kana susamışlık lanetiyle- beraber gelmiştir. Böylelikle tarihin ilk vampirleri doğmuştur.

Ancak durum bu kadarla kalmamış; Cadı Esther'in bir oğlunun, kurt adam olan başka bir adamdan yasak aşk ile dünyaya geldiği ve dolayısıyla Vampir-Kurt adam karışımı bir Hibrid olduğu açığa çıkmıştır. Bunu öğrenenen babaları hem çocuğa hem de annesine uzun bir müddet işkence etmiştir, ve çocuklar da çareyi babalarından kaçmakta bulmuşlardır.

Sene 2000 olduğunda babalarından kurtulmuş olan üç kardeş; Rebekkah, Klaus, Elijah ayrı ayrı hayatlarını devam ettirmeye başlamıştır. Taa ki Klaus'un bir kızı hamile bıraktığını öğrenmelerine kadar. Vampirlerin bebek doğurmaları imkansızdır, çünkü vampirler ölüdür ve ölü olan bir şey başka bir hayat oluşturamamakla lanetlenir. Peki ya Klaus nasıl çocuk sahibi olabilmiştir?

Dizinin ilk sezonunun ana teması bu şekilde. Her sezonda farklı olaylar ve düşmanlar çıktığı için gayet sürükleyici bir dizi olduğunu düşündüm. Peki tamam konuyu öğrendik, şimdi de karakterleri tanıma aşaması olsun o zaman.



Niklaus (Klaus) Mikaelson

Annesi Cadı babası (tanımıyoruz) Kurtadam olan bir çocuk olarak dünyaya gelmiştir. Kurtadamlık her dolunayda kurt formuna dönüşüp tüm kemiklerinin kırılması yüzünden yüksek dozda acı yaşatan bir lanettir. Bu kan bağından olan kişiler bir insanı öldürdükten sonra kurtadamlık lanetini tetikler ve ilk dolunayda tüm kemikleri kırılır, acı içinde bir kurda dönüşürler. Klaus da annesinin ölümsüzlük büyüsünden sonra bir insanın kanını içip onu öldürmüş, böylelikle lanetini tetiklemiştir. Bu da onu hem Vampir hem de Kurtadam yapmıştır.

Genel olarak Klaus, resim yapmayı seven bir karakter olarak karşımıza çıkmaktadır. Yüzyıllarca babasından kaçmak onu öfke problemleri olan, paranoyak bir insan yapmıştır. Babası onu öldüremediği için yıllarca işkence etmiştir, Klaus ve diğer kardeşler babalarının öfkesinden kurtulmak için kaçmıştır. Babası ise annesine bir orijinal öldürebilecek tek silahı zorla yaptırmış ve Klaus'un peşine düşmüştür.

Not: İlk dönemde anlatılmasa da Orjinaller toplamda 6 vampirdir. Elijah, Klaus, Rebekkah ve Babaları Mikeal dışında Kol ve Finn adında iki kardeşleri daha vardır.

Vampir olmanın avantajları kolay kolay ölmüyorsun. Güneş ışığı, kalbin çıkması, kafanın kesilmesi, kurt ısırığı, kalbe tahta saplanması gibi şeyler seni öldürebiliyor. Ama orijinaller bu tür şeylerle de ölemiyor. Onları öldürebilecek tek bir ağaç var, o da vampirlik büyüsünün ilk yapıldığı yerde olan ağaç. Ayrıca diğer tüm vampirler orijinallerden ve onların soylarındaki diğer vampirlerden türediği için, bir orijinal öldüğünde onun soyundan gelen tüm vampirler yanarak ölüyor.

Dahası, vampirler insanları etkisi altına alabiliyorken (hipnoz), orijinal vampirler diğer vampirleri de hipnoz edebiliyorlar. Baya kral hareket he..

Klaus'un belirgin başka özelliklerine gelecek olursak, kardeşlerine ve aile bağlarına çok düşkün birisidir. Verdikleri "always and forever" (her zaman ve sonsuza kadar) birbirlerini koruma sözünü çok önemsiyor. Biri uymazsa hepsini öldürecek kadar da deli. Değişik birisi gerçekten ya ama özünde çok iyi valla bak


Elijah Mikaelson

Kardeşlerin en büyüğü ve en sahiplenicisi olan Elijah'ı tanımlayan en büyük özelliği yine kardeşi olan Klaus'un belaya bulaşmasını engellemek, daha iyi birisi haline getirmek istemesidir. Bu yüzden Klaus'un çocuğu olacağını duyduğunda bu çocuğun Klaus'u daha iyi birisi haline getireceğine inanmıştır. 

Sürekli takım elbisesi giyer ve oldukça titizdir. Eli veya ağzı kanlanınca cebindeki mendili hemen çıkartır ve temizler. Diğerleri gibi pasaklı değildir yani :D 

Bunlar dışında asil ve olgun davranır, ama sinirlenince de gözü döner. Özellikle konu aile olunca kimseyi dinlemez, herkesi yakıp yıkar.


Rebekkah Mikaelson

Rebekkah benim dizideki en sevdiğim karakterlerden birisi. Ancak bu dizinin yarısında farklı bir dizide yer almaya başladığı için sık sık "şehri terk ediyor" lafı ile kadrajdan çıkıyordu. Rebekkah'yı diğer kardeşlerden ayıran şey çok duygusal olması sanırım.

Ayrıca tam olarak feminist bi kadın. Sanırım 1000 yıl boyunca kadın olduğunuzda ister istemez kadın dayanışması yapmaya başlıyorsunuz."Us girls should stick together" yani "Biz kızlar birbirimize destek olmalıyız" lafı ve ideolojisi nedense epey hoşuma gidiyordu. İzlediğinizde sizin de hoşunuza gideceğine eminim.

Ayrıca Rebekkah vampir olmayı hiç istememiş bir kadın, bu yüzden bir miktar depresif tavırları var. Ama onu da Rebekkah yapan o tavırları işte. Kısacası sizin de anlamış olduğunuz üzere Rebekkah dizideki en sevdiğim kardeş.


Bu dizi bittiğinde bir spin off olarak Legacies (miraslar) adında başka bir dizi daha doğurdu. Bu dizide de ana karakter Klaus'un çocuğu. Yani anlayacağınız The Vampire Diaries, The Originals'i doğurdu. The Originals bittiğinde de Legacies başlayarak aradaki bağlantıyı devam ettirmiş oldular.

Benim The Originals'e verdiğim puan 10 üzerinden 6.5. Peki ya siz? Diziyi daha önce ismini duydunuz mu? Ya da çoktandır izlediğiniz bir dizi miydi?

Aşağıdaki yorum kısmında düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın :) İyi okumalar

Kim bu İkram

Adım İkram, önceden buraya yaşımı yazıyordum ancak her sene değiştiği için şu anda 1999 doğumluyum demeyi tercih ediyorum. Marmara Üniversitesi'nde Almanca Tercümanlık bölümü öğrencisiyim. 2016'dan beri ara ara buraya bir şeyler karalıyorum ve senede bir bile olsa cebime para geçmesini sağlıyorum. Bana destek olmak isterseniz blogumu favorilerinize ekleyin de arada sırada açıp bakın, hangi konularda nasıl boş yapmışım.. Unutmadan bir de yorumlarınızı okumayı çok seviyorum. Her "yeni yorum bildirimi" geldiğinde kalbim pırpır atıyor haberiniz olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır