Agalara Geldik

Takip Edin

Fişşşek Gibi Diziler (Part I)



By  Unknown     12:00:00    Etiketler: 

Günaydın agalarım, yaz bitti sayılır yakında okullar açılacak. (Tür: dram- imdb 9.8) Ve hala yeni dizilere başlamayanlar var. Gerçi yazın başında başlamazsan şöyle diyorsun "Ya simdi başlasam okullar açılacak ders çalışacağıma dizi izleyeceğim dersler düşecek çünkü ben gerizekalıyım ya ondan izlerim."

Ama hayır babuş hayır. Şimdi siz geçin şöyle ben üstüme rahat bir şeyler giyip geliyorum. Sizi dizi manyağı yapacam.



İlk dizi: Believe

Yıllar geçmesine rağmen unutamıyorum bu diziyi. Konusu şu şekilde şimdi küçük bir kız var anasız babasız biliniyor. Annesi falcı ama gerçek falcı böyle üç vakte kadar kısmet görüyorum diyenler gibi değil. Bir gün bu kadın hamile kalıyor ve yetenekleri kızına da geçiyor, kadını hamileyken keşfedip yeteneklerini test ediyorlar falan sonra kadın çocuğu doğurunca ölüyor. Bu sefer çocuğa aynı testleri yapıyorlar..




Ama bilim adamlarından bir kaçı isyan ediyor, testlerin kızı öldüreceğini düşünüp kızı alıp kaçıyorlar ve burada başlıyor ana konusu. Kız onu kullanmak isteyenlerden kaçıyor, bir adam ile beraber yaşıyor. Ve bilim insanları bunların peşine düşüyorlar.

Kızın her bölümde yaptığı o telekinezi ve zihin okuma sonraları öyle artıyor ki ouuğğffff diyorsun.

Ama dizi çok kısa böyle tam tadında pat diye bitiriliyor. Bunu bi sezon yapan kanalın ve zamanında izlemeyen izleyicinin ellerinden öptüm.




Sense8: 

Evet şimdi anlatacağım diziyi herkesin midesi kaldırmaz. Neden mi çünkü filmin yapımcısı matrixin yazarı olan kardeşler ve bunlardan biri gey. Bu yüzden filmin her yerine LGBT temasını (acayip fazla) serpiştirmişler. Tamam eşcinsellikle bi problemimiz yok ama abartmayın la bi ara resmen porno izledik bak ciddiyim mq


Neyse şimdi konuya gelirsek konu sekiz kişinin etrafında dönüyor. Bu sekiz kişi aynı anda doğup ilk nefeslerini aynı anda alan dünyanın dört bi yanında yaşayan insanlar. Ve bunların farklı olmasının sebebi evrimsel açıdan daha gelişmiş bi beyne sahip olmaları.. Şimdi diyeceksiniz ne işe yarıyor ki bunların beyni. Şöyle canlarım bu sekiz insan telepatik olarak birbirlerini görmeye başlıyorlar ve topluluklar ile ilgili bilgiler öğreniyorlar.





Topluluklar böyle sekiz kişiden oluşan insanlar ve bu sekiz kişi aynı topluluktan ise birbirlerinin yeteneklerini kullanabiliyorlar. Böyle söyleyince çok saçma duruyor ama size bi video veriyim oradan bakın oha falan olacaksınız VİDEO İÇİN BURAYA TIK  (3 kere izledim)

Neyse dizi hakkında diyeceğim son şey de bunları yakalamaya çalışan bir adam var ve ondan kaçıyorlar. Eğer açık mezhepli biriyseniz izleyin ama mesela kaçan sarışın kızın kız arkadaşı var ve o sarışın kız aslında kız değil anlatabildim mi.....




Ya da buradaki fotoğraftaki erkek oyuncunun erkek arkadaşı var (şu üstteki gifte aynadan koreliye dokunan karakterin yani.)



VE BU ARADA BU DİZİ SAYESİNDE BEYAZ SAÇLI KIZLARA İLGİ KAZANDIM TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE TEŞEKKÜRLER RİLEY <3



Merlin: 

Bu dizi öyle kısa bi dizi değil aslında ama öneriyim dedim. İçimde kalmasın önereceğim sessizlik lütfen
Agalar dizinin  başında büyük ejderhanın yaptığı açılış konuşması tüm olayı anlatıyor:

In a land of myth, and a time of magic, the destiny of a great kingdom rests on the shoulders of a young boy. His name... Merlin.

Yani diyo ki: Mitolojinin yaşadığı topraklarda ve büyünün olduğu zamanlarda, koca bir krallığın kaderi genç bir çocuğun omuzlarındaydı. Onun adı ... Merlin

İngilizcesi daha cool...

Hayır, imkansız. Başka bir Arthur olmalı çünkü bu Arthur aptalın teki.



Neyse şimdi hepiniz biliyorsunuzdur Merlin'in büyücü efsanesini falan. Hani taşın içinden kılıç çıkarma olayları vs bilmiyorsanız yuh

Konusu şöyle. Camelot şehrinde Kral Uther Pendragon hüküm sürmektedir. Ama kralın bir çocuğu olmamaktadır. Bir büyücü ile anlaşır. Büyücü karısına yaptığı büyü ile hamile kalabilmesini sağlar. Ama evrenin kanununu tam olarak Uther'a açıklamaz. Kanuna göre bir yaşama sebep olunacaksa bir ölüme de sebep olunmalıdır. Bu yüzden karısı doğumdan sonra ölür. Kral ise bu yüzden büyücülere karşı cephe alır.

Peki çok fazla zorlama düşünmek için. Kendini yaralamanı istemem



 Kral bundan sonra bütün büyücüleri yakar falan ama bir gün doğal bir büyücü (söz kullanmadan büyü yapabilen nadir kişilerden biri) olan genç Merlin rüyasında mı ne buraya yönlendiriliyor. Kaderi buymuş diyorlar. Kimse bilmiyor bunun büyücü olduğunu. Ve hani büyücülük herkesin yapabildiği bir şey de değil insanların doğarken büyüyle doğduğu söyleniyor dizide.

Neyse krallıkta şans eseri prensle karşılaşıyor ama onu sadece aptal bir şövalye sanıp baya kavga ediyorlar işte.  Komik anlar oluyor aralarında, sonra bir şekilde yine yanlışlıkla prens olduğunu öğrenip hayatını kurtarıyor ve kral tarafından prensin hizmetçisi olarak seçiliyor. Prens olan Arthur'da  Merlin'de bu durumdan hoşlanmıyor. Aslında Merlin'e kalsa arthurun yanında durmaz ama işte kader be gülüm...



Sonralarında hizmetlisi olmasına rağmen baya kankalaşıyorlar. Tabi Arthur veliaht olmanın verdiği egosuyla eziyor çocuğu

Ama Merlin olmadan herhalde 54524634 kere falan ölürdü haberi yok :(

Bir de Merlin o kadar kurtarmasına rağmen son bölümlere kadar söyleyemiyor büyücü olduğunu çünkü kanka bile olsa öldürürler, kraliyet ailesinin öyle bi nefretleri var büyücülere karşı.

Irkçı Arthur





Ayrıca kral ne kadar büyücüleri öldürmüş olsa da en yakınlarından biri de büyücü ama söyleyip sürprizi bozmayacağım izleyin





Şu dizi ile ilgili son söyleyeceğim şeylerden biri de çok kötü bi final verdiler mutlu son yoktu diye hatırlıyorum gümbültüye gitti.

 BBC'nin seyircilerle alay eder gibi bitirdiği dizilerden birisidir.

ASLINDA BURAYA DAHA BİR SÜRÜ DİZİ YAZARDIM BÖYLE AMA FAZLA UZATIP SIKMAYAYIM SONRA İKİNCİ BİR PART YAPARIZ DİYORUM YAPAR MIYIZ AGALAR? YAPARIZ DİMİ? 

Kim bu Unknown

Adım İkram, önceden buraya yaşımı yazıyordum ancak her sene değiştiği için şu anda 1999 doğumluyum demeyi tercih ediyorum. Marmara Üniversitesi'nde Almanca Tercümanlık bölümü öğrencisiyim. 2016'dan beri ara ara buraya bir şeyler karalıyorum ve senede bir bile olsa cebime para geçmesini sağlıyorum. Bana destek olmak isterseniz blogumu favorilerinize ekleyin de arada sırada açıp bakın, hangi konularda nasıl boş yapmışım.. Unutmadan bir de yorumlarınızı okumayı çok seviyorum. Her "yeni yorum bildirimi" geldiğinde kalbim pırpır atıyor haberiniz olsun :)

6 yorum:

  1. Believe çoh güzel diziydi iptal edildiğini bilmeden izledim tabii son bölümün o olduğunu öğrenince şok oldum. AN HAYACANLI YARANDA BATARMAŞLAR DAZAYA VACDANSAZLAR.

    YanıtlaSil
  2. luzumsuzkisilik25 Ağustos 2016 02:41

    Hiç birini izlemediğim gerçeği..
    2 gün önce Mr.Robot'a başladın tavsiye ederim. Çok zekalı bi dizi ekrana andaval gibi bakiyorum bazen ama olsundu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr robota basladim ama sonra biraktim neden bilmiyom bi ara bitiririm belki. Lucifera basladim su sıralar, o cok güzel bak tavsiyenin dibi

      Sil
  3. american horror story ya da shameless JGHLKJLHŞKGJLK

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır