Agalara Geldik

Takip Edin

Game of Thrones: Spin off Dizisinin Konusu Ne Olacak



By  İkram     11:00:00    Etiketler:,,,, 



HBO kanalı büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve kanala milyonlarca dolar kazandıran Game of Thrones dizisinin bir Spin Off dizisi çıkacağını duyurduğundan beri dizinin milyonlarca hayranı (ben de dahil) nefeslerini tutup gelecek yeni detayların açıklanmasını bekliyor.

O nefesini tutmuş kişilerden birisi olarak farklı yabancı haber sitelerinden topladığım genel bilgileri bugünkü yazımda sizinle paylaşmak istiyorum. Hepimizin bildiği üzere dizi bu sene (2018) son sezonunu çekmeye başlamasıyla, çoğu insanı buruk bir merak içerisinde bıraktı. Şahsen ben dizinin son sezonunu sindire sindire izleyip uzun bir müddet diziyi bitirmek istemiyorum. Öte yandan dizideki karakterlerin olay örgüsü son derece karıştığından dayanamayıp üç dört günde sezonu bitireceğime de ihtimal vermiyor değilim.


Dizinin yönetmeni George Martin'in söylediğine göre yeni dizi Westeros'un geleceği ile değil de uzak geçmişi ile ilgili olacakmış. Yani yeni dizide Game of Thrones'un oyuncu kadrosundan insanları görmeyi umut etmek biraz absürt kaçacaktır. Ancak Daenerys ve Jon'u oynayan Emily Clark ve Kit Harington, dizide rol alıp almayacakları sorulduğunda çok net cevaplar vermemişler.

Kesin olan bir şey varsa aile soylarının çoğunu bu dizide de göreceğimiz. Stark'lar yine başrolde olan bir aile olacak, ama içimden bir ses bu dizide Stark'ların bildiğimiz asil ve iyi Stark'lar olmayacağını söylüyor. Bu tamamen benim tahminim tabi ki.

Dizinin konusu hakkında, dizinin yönetmeninin bahsettiklerinden ve bazı spekülatif yazılardan yola çıkarak şunları söyleyebilirim. Olay binlerce yıl öncesine dayanıyor. White Walkers yani Ak Gezenlerin ilk ortaya çıktıkları, büyük kışın geldiği, binlerce insanın öldürüldüğü ve duvarın ilk inşa edildiği zamanlardan bahsediyorum. Ayrıca yönetmen doğunun gizemleri de açığa çıkacak diyerek bizlere hikayenin sadece Westeros temalı olmadığını da masa altından belli etmiş.

Benim en çok merak ettiğim konu ise Çok yüzlü ölüm tanrısı ve bunun inananları Game of Thrones'un 8. sezonunda mı yoksa Spin off dizisinde mi açıklanacağı. Ayrıca ışık tanrısı gibi başka bir inanç da söz konusu. Bu konuların aydınlanmasını oldukça sabırsız bir şekilde bekliyorum.

Dizide bahsi geçecek ve aydınlatılacak şeyler ise sırasıyla şunlar olacakmış:

Uzun Gece (The Long Night)

Sekiz bin yıl önce ormanın çocukları tarafından yanlışlıkla yaratılan White Wallkers (akgezenler) Westeros'a saldırmaya başladılar. Ormanın çocukları Westeros ve Essos (doğu toprakları) arasında bulunan köprüyü yıktılar ve duvarı ördüler.

Kesin olmamakla beraber bazı teorilere göre Akgezenler ile İnsanlar arasında anlaşma yapılmış. 8000 yıl boyunca devam eden anlaşma, nesiller sonra unutulduğu için Akgezenler tekrar saldırma kararı almış.

Gecenin Kralı (The Night's King)

Game of thrones kitaplarında iki tane isim geçmekte. Birisi  Night's King diğeri de Night King. Bunlar arasındaki fark Night's King'in gece nöbetçilerinin başındaki insan olması, Night King'in ise Akgezenlerin başı olmasıdır.

Hikayeye ve teorilere göre binlerce yıl önce gece nöbetçilerinin başında bir Stark varmış. Bu Stark bir gün bir kıza aşık olmuş. Kızın buz gibi yüzü, bembeyaz saçları ve masmavi gözleri varmış. Kızı yanında gece nöbetçilerinin karargahına götürmüş ve zamanla kendini The Night's King olarak ilan etmiş. İki yıl boyunca bu çift büyü yaparak ve insan kurbanlar vererek Gece Nöbetçilerini yönetmişler, ardından Free Folk (yani yabaniler) ve Starklar bir araya gelip krallığını sonlandırmış.

Valeria'nın yok oluşu ve Braavos'un tarihi

Valeria Game of Thrones'un başından beri büyünün ve ilk insanların ortaya çıktığı tarihi bir alan olarak bahsedilir. Bu halkın yaptığı çelik Akgezenleri öldürebilen iki şeyden birisidir. Ancak bir şekilde volkanlar ve doğa olayları yüzünden şehir bir anda yok olmuştur.

Valeria'nın yok olmasıyla Braavos kurulmuş ve ticaretin merkezi haline gelmiştir.

Güneyde yeni bir kıta ve kuzeyde bol bol sahneler

Bu bana pek ilgi çekici ve realistik gelmedi ancak buna inanan belirli bir kesim var. Hikayeye göre güneyde kocaman bir kıta varmış. Bu kıta ile ilgili yeni bir olay örgüsü çıkabilirmiş. Ancak kesin bir şey varsa o da HBO'nun kuzey avrupada bolca yatırım yaptığıdır. Bu da ister istemez bol bol yabanileri izleyeceğimiz ya da uzun kış konusunu tam yerinde göreceğimiz anlamına geliyor olabilir.

Game of Thrones'un yeni sezonunun 2019 Haziran ayına kadar çıkmayacağı söyleniyor. Aynı şekilde Spin off dizisinin de 2020 Yaz aylarına doğru çıkabileceği düşünülmekte. O zamana kadar sanırım yapabileceğimiz tek şey beklemek olacak. Sizin dizi hakkında bir teoriniz var mı peki

Kim bu İkram

Adım İkram, önceden buraya yaşımı yazıyordum ancak her sene değiştiği için şu anda 1999 doğumluyum demeyi tercih ediyorum. Marmara Üniversitesi'nde Almanca Tercümanlık bölümü öğrencisiyim. 2016'dan beri ara ara buraya bir şeyler karalıyorum ve senede bir bile olsa cebime para geçmesini sağlıyorum. Bana destek olmak isterseniz blogumu favorilerinize ekleyin de arada sırada açıp bakın, hangi konularda nasıl boş yapmışım.. Unutmadan bir de yorumlarınızı okumayı çok seviyorum. Her "yeni yorum bildirimi" geldiğinde kalbim pırpır atıyor haberiniz olsun :)

1 yorum:

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır